ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΥΣ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ
ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΩΔΗ ΕΔΑΦΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΤΑ ΖΕΥΓΗ Η ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΕΛΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΤΑΠΕΡΑΜΕΝΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΟΛΗ ΤΗΝ
ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΙΡΟΥ. ΔΙΚΑΙΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ-ΔΙΩΚΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΒΟΥΝΟΥ. ΕΧΕΙ ΕΜΦΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΙΑΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΛΑΘΗ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΡΚΩ ΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ! ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ, ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΛΑ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Α)ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ.
Β)ΕΞΥΠΝΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΦΩΛΙΑΣΜΑ.
Γ)ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΡΓΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΙΩΞΗ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ.
ΟΤΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΝΩΠΟΥ ΙΧΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΟΤΑΝ ΒΡΕΙ ΙΧΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΠΑ ΦΡΕΣΚΑ Η ΠΡΩΙΝΑ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ. ΑΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΙΝΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕ ΦΡΕΣΚΟ ΙΧΝΟΣ ΝΤΟΡΟ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΧΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΤΕΙ Ο ΛΑΓΟΣ. ΟΤΑΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ, ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ ΛΙΓΕΣ ΦΩΝΕΣ Η ΟΧΙ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΚΟΦΤΕΣ Η ΓΚΡΙΝΙΑΡΙΚΕΣ, ΟΠΟΤΕ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, Ο ΑΞΙΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΑΦΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ, ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΘΕΣΗ. Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ο ΛΑΓΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ. ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑ ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ, ΔΕΝ ΓΕΛΙΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ
ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ, ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΙΧΝΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ. Π.Χ. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ Η ΤΡΕΜΟΥΛΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΗ Η ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΣΤΗ ΡΑΧΗ, ΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ, ΚΑΙ ΤΕΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΕΝΤΩΜΕΝΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΕΣ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΞΕΦΩΝΙΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΡΥΘΜΙΚΑ. ΣΤΟ ΞΕΦΩΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟΣ, ΟΡΜΑΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΚΕΙ ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΝΕ.
ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ, ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΗΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ Η ΟΧΙ, ΤΟΥ ΞΕΦΩΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, ΘΑ ΤΑ ΧΩΡΙΖΑΜΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΦΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΕΔΑΦΟΣ, ΒΟΥΝΟ Η ΚΑΜΠΟΣ, ΠΥΚΝΟ Η ΞΕΦΩΤΟ, ΠΕΤΡΩΔΕΣ Η ΟΧΙ, ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ. 'ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΞΕΦΩΛΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΛΑΓΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝ Ο ΛΑΓΟΣ, ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΑΘΕ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ.
ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΦΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ
1η ΦΑΣΗ. Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΑΦΟΥ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΞΥΠΝΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ, ΦΡΕΣΚΑ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ Η ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΑ, ΑΛΛΟΤΕ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΟΧΙ, ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ.
2η ΦΑΣΗ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΩΙΝΑ ΙΧΝΗ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΟ ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΘΟΣ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ- ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ Η ΟΧΙ, ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ.
3η ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΟΠΟΥ
Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΑ (ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ).ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΟ ΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΨΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ.
4η ΦΑΣΗ Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ-ΚΟΦΤΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΟΧΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΖΩΟ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ, ΜΗΝ Ο ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΤΟΥ ΣΟΥΡΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
5η ΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΟΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΛΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΡΥΨΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΑ, Η ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΟΡΜΑΕΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΩΞΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΟΣΟ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΛΑΓΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΙΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Ο ΛΑΓΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΦΥΓΕ. ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝ Ο ΛΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟΣ, ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΖΩΑ Η ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ Η ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΑΛΜΑΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΔΗ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΑΓΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ, ΑΡΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΥΝΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΑΝΤΑ. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ. ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΓΟΣΚΥΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. YΠΗΡΞΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΗΜΕΡΕΣ, ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ, ΚΥΝΗΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΙΧΩΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΧΑΔΙΑ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΤΥΧΕ ΣΕ ΒΟΥΝΟ Η ΚΑΜΠΟ ΝΑ ΔΙΩΚΟΥΝ ΔΥΟ Η ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ, ΣΑΝ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ.